Happy New Hair: dit zijn dé haartrends van 2022

Een nieuw jaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuwe start. We beloven onszelf een beter jaar dan dat ervoor en willen vaak ook een beter, leuker, fitter en knapper mens zijn dan het jaar ervoor. We sluiten massaal sportschool abonnementen af, storten ons op een dieet en we ruimen zo nodig onze kledingkast op. En als we het écht rigoreus doen, laten we onszelf ook meteen een nieuw kapsel aanmeten. Hello new you!

Want zeg eens eerlijk: niets laat je meer een nieuw mens voelen als een nieuw kapsel, nietwaar? En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Want of je nu je scheiding verplaatst of de schaar in je lange lokken laat zetten; er is voor ieder wat wils. Daarom inspireren wij je alvast met de 5 hotste haartrends van 2022. Voor welke ga jij?

In de scheiding

Tja, je verwacht het misschien niet maar ook de scheiding is onderhevig aan trends. Droegen we 'm in 2015 en massa in het midden, anno 2016 verplaatst de scheiding zich naar de zijkant van het hoofd. Lang of kort haar; alles doet mee!

Sleek wetlook

Wilden we in 2015 allemaal haar als dat van een zeemeermin (lees: weelderige krullen), in 2016 mag het allemaal weer wat steiler. Wat zeg ik? Véél steiler. De sleek wetlook is hotter dan hot en kan zowel los als vast gedragen worden. Trek jestijltang dus maar weer uit het stof!

Balayage

Als grote tegenhanger van het rechte wetlook haar is er het haar met volume. Véél volume. Zorg dus dat je handig bent met borstel en föhn om jezelf weelderige seventies lokken te geven. Very sexy!

De (lange) bob

Het is al bijna een gouwe ouwe: de (lange) bob. Of ook wel lob. In 2015 zetten we massaal de schaar in het haar om net als onze favoriete celeb - wie maakte niet uit - de lange (of iets kortere) bob te rocken. Zijn we er al op uitgekeken? Neen! Ook in 2016 is de bob, lob of mob (messy bob) een graag gezien kapsel. Hoera!